Termopane preturi

Termopane preturi

In calcularea preturilor pentru tamplarie pvc cu geamuri termopan trebuie tinut cont de urmatorii factori:

1. Producatorul profilului
Diferenta de calitate (rezistenta in timp, coeficientul de izolare termica si fonica) este data de producatorul de profile pvc. Rehau, Gealan, Trocal, Veka sunt printre cele mai cunoscute marci germane si se poate constata o mare diferenta intre calitatea lor a celorlalti producatori.

Preturi termopane

2. Numarul de compartimentari (camere) al profilului pvc
Daca sectionam un profil pvc vom observa ca acesta este impartit in mai multe compartimente, numite in mod uzual camere. Pot exista profile cu 3, 4, 5, 6 camere. Fiecare producator de tamplarie pvc (termopane, cum sunt numiti in mod uzual de catre marea masa a publicului) are propriile lui tipuri de profile. Cu cat numarul de camere creste cu atat mai mult se poate asigura o bariera termica mai buna.

3. Grosimea profilului
Este masurata in mm. Cu cat gosimea profilului pvc este mai mare, cu atat este posibila o izolare termica si fonica mai buna (valabil atat pentru usi termopan cat si pentru ferestre pvc).

Geamuri termopane preturi

4. Tipurile de geamuri termopan folosite
Deoarece sticla poate ocupa 90% din suprafata unei ferestre este foarte importanta alegerea ei. Geamul termopan de tip low-e este considerat cel mai bun izolator atat termic, cat si fonic. In plus trebuie tinut cont si de:
- numarul de foi de sticla; pot fi geamuri termopane cu 2 foi sau cu 3 foi (geam tripan)
- grosimea sticlei
- distanta dintre 2 foi de sticla
- producatorul sticlei (de ex. este de preferat un producator cunoscut precum Saint Goben)

Termopane

5. Culoarea
Profilele pvc pot fi impartite in doua mari categorii: termopane de culoare alba si termopane colorate (mahon, diferite nuante de lemn, indeosebi stejar (auriu, deschis, inchis)). Profilele colorate sunt cu 30-50% mai scumpe decat profilele pvc de culoare alba.

6. Modul de realizare al ferestrelor pvc
Diferenta calitativa este data si de modul in care sunt fabricate ferestrele pvc. Profilele pvc pot fi sudate simultan la un capat, la doua capete sau la toate cele 4 capete (este vorba colturi de imbinare ale ferestrei sau usii realizate din pvc). In momentul in care sudura se face simultan la toate cele 4 capete se obtine o geometrie aproape perfecta a tamplariei pvc. Acest lucru nu se poate realiza decat in fabrici de mari dimensiuni ce dispun de automatizarea procesului de productie. Pe langa sudura, celelalte elemente din procesul de fabricatie cum ar fi realizarea gaurilor pentru drenaj si pentru balamale sunt efectuate apropae perfect pe o banda de productie in care interventia umana este minima.